10 Haziran 2016 Cuma

Yasemin Çiçeği Reçeli Tarifi

Güzel kokusu yaz aylarında sokakları saran yasemin çiçeği ile yapılan lezzeti bir reçel tarifini sizlerle paylaşacağız. Çiçek reçelleri her zaman daha hoş kokulu bir aromaya sahip olurlar ve kıvamları da adeta balı andırır. Sizler de dalından topladığınız yasemin çiçekleri ile şahane bir reçel yapabilirsiniz. Pek yaygın bir lezzet olmayan yasemin çiçeği reçeli, görüntüsü ile de gönülleri fethedebilir. Bir kase mutluluk olarak adlandırabileceğimiz bu reçel kokusu ve tadıyla ile sizlerin de beğenisini kazanabilir. Yasemin çiçeği reçeli yapılışı için gerekli malzemeler oldukça azdır ve maliyeti düşük bir reçel tarifidir.

Yasemin çiçeği, beyaz ve orta kısımları sarı olan hoş kokulu bir çiçektir. Genellikle bahçe peyzajında kullanılan bu çiçekler ülkemizde Marmara Bölgesi'nde bulunur ve yaz aylarında açar.

Yasemin Çiçeği Reçeli Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

Bir bardak taze toplanmış yasemin çiçeği İki buçuk bardak toz şeker 1 buçuk bardak su Yarım limon suyu

Yapılışı:

Toplamış olduğunuz yasemin çiçeklerinin yalnızca çiçek kısımlarını dikkatli bir şekilde ayıklayın ve temizleyin. Yasemin çiçeklerine zarar vermeden dikkatli bir şekilde bol suda yıkayın ve sularının süzülmesi için süzgeç içerisine alın. Çiçekleri bir kase içerisine koyun ve üzerine yarım bardak toz şeker dökerek çok az ovun. Reçelin ilk olarak şerbetini hazırlıyoruz. Bunun için reçel tenceresine suyu ve iki bardak toz şekeri dökün. Şeker eriyene kadar şerbeti sürekli olarak karıştırın. Şerbetiniz fokurdamaya başlayınca içerisine yasemin çiçeklerini ilave ederek, kısık ateşte kaynamaya bırakabilirsiniz. Yaklaşık beş dakika boyunca kaynayan yasemin çiçekleri dibe çökmeye başlayacaktır. Reçelin içerisine yarım limon suyunu ilave edin. Eğer evinizde limon yoksa birkaç adet limon tozu katarak da reçelinizi pişirmeye devam edebilirsiniz. Ortalama 4-5 dakika limon suyu ile kaynayan yasemin çiçeği reçeli artık kavanoza doldurmaya hazır bir kıvama gelmiş olacaktır. Reçelinizi sıcaklığı ile cam bir kavanoz içerisine dökebilirsiniz. Kavanoza doldurduğunuz reçeli yeni bir kapakla sıkı bir şekilde kapatın ve ardından kavanozu ters çevirerek soğumaya bırakın.

Ev yapımı yasemin çiçeği reçelini serin, nem ve ışık almayan bir ortamda muhafaza edebilirsiniz. Reçelinizi buzdolabında da saklayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Yasemin çiçeği reçeline alternatif bir lezzet denemek isterseniz; "Hanımeli Reçeli Tarifi" başlıklı yazımızı da inceleyebilirsiniz.

Etiketler:yasemin çiçeği reçeli yapımı


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder