12 Haziran 2016 Pazar

Acı Biber Reçeli Tarifi

Bu başlığımızı gördükten sonra "Acı biber reçeli de olur muymuş canım?" diyebilirsiniz. Ancak birçok sebze ve meyvenin reçeli yapıldığı gibi, acı biberin de reçeli yapılmaktadır. Farklı bir tat arayanlara önerdiğimiz acı biber reçeli, koyu kırmızı rengi ve kıvamı ile diğer reçellere benzemektedir. Ancak tattığınızda aradaki farkı hemen anlayabilirsiniz. Bu reçeli denediğinizde damağınıza önce şeker tadı geliyor ve ardından acımsı bir tat damağınızda bırakıyor.  Kahvaltı sofranıza daha değişik tatlar eklemeyi seviyorsanız, evinizde bulunan acı biberleri değerlendirerek bu reçel tarifini sizler de deneyebilirsiniz. Acı biber reçeli yapılışı sanıldığının aksine çok kolaydır. Acı yemeyi sevenlerin çok beğeneceği bu reçel tarifini eş ve dostla paylaşarak onların da bu lezzeti keşfetmesini sağlayabilirsiniz.

Acı biber, ülkemizde çeşitli türlerde yetişmektedir ve birçok hastalığa iyi geldiği bilinmektedir. C vitamini, beta-karoten ve antioksidanlar bakımından zengindir. Genelde mutfaklarda baharatı kullanılır. 100 gram acı biber 28 kaloriye eş değerdir.

Acı Biber Reçeli Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

10 adet acı biber 5 adet kapya biber 3 su bardağı toz şeker 1 bardak su 1 yemek kaşığı limon suyu

Yapılışı:

Kırmızı acı biberleri ve kapya biberleri güzelce yıkadıktan sonra ikiye bölerek çekirdeklerini temizleyin. Biberlerin hepsini küçük küpler halinde doğrayın. Acı biberlerin ve kapya biberlerin hepsini bir tencereye alın ve üzerini toz şeker ila kaplayın. Yaklaşık olarak 3 saat şekere yatırdığınız biberlerin üzerine su dökün ve ocağa koyun. Biberleri orta ateşte ara sıra karıştırarak kaynatın. Reçelin üzerinde oluşan kırmızı köpüğü tahta kaşık yardımı ile sıyırın. Reçel 40 dakika boyunca kaynadıktan sonra kıvamını kontrol edin. Eğer reçeliniz kıvamını almışsa, limon suyunu ilave ederek bir taşım daha kaynatın. Acı biber reçelinizi ocaktan alın ve önceden hazırlamış olduğunuz steril kavanozun içerisine kepçe ile yavaşça dökün. Kavanozun üzerinde yarım parmak boşluk kalsın ve ağız kısmındaki reçelleri bezle silin. Bir süre kaynamış suda bekleyen kavanoz kapağı ile reçel kavanozunu kapatın ve ters çevirerek soğumaya bırakın.

Hazırlamış olduğunuz acı biber reçelini 12 saat sonra serin ve kuru bir ortama alarak muhafaza edebilirsiniz. Buzdolabında da saklayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Etiketler:acı biber reçeli yapımı


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder