14 Haziran 2016 Salı

Limon Çiçeği Reçeli Tarifi

Limon ağacından toplamış olduğunuz çiçekler ile birbirinden özel lezzetler ortaya çıkarabilirsiniz. Farklı aroması ile herkesin çok beğeneceği limon çiçeği reçeli ve marmelatları tatlılarınızda da kullanabilirsiniz. Bu reçel açık sarı rengi ve mayhoş tadı ile kahvaltı sofralarınızı daha zengin hale getirecektir. Limon çiçeği reçeli yapılışı biraz zahmetlidir. Ancak reçeliniz yemeye hazır hale geldiğinde herkes tadına ve kokusuna hayran kalacaktır. Özellikle Ege ve Akdeniz Bölgelerinde yaşayan ve evinin bahçesinde limon ağacı olan ev hanımları, dökülen limon çiçeklerini reçel yaparak değerlendirebilirler.

Limon çiçeği Nisan ayında toplanır. Baharda çiçekleri açmaya başlayan limon ağacı, ardından meyvelerini vermeye başlar. Sizler de bahar aylarında etrafa hoş kokular yayan limon çiçekleri ile birbirinden özel tarifler deneyebilirsiniz.

Limon Çiçeği Reçeli Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

2 bardak dolusu limon çiçeği 1 adet limon Yarım kilo toz şeker

Yapılışı:

Limon ağacından toplamış olduğunuz çiçekleri sap kısımlarından güzelce temizleyin. Limon çiçeklerinin iç kısmında bulunan sarı kısmı da ayıklayın ve bol suda yıkayın. Temizlemiş olduğunuz limon çiçeklerini kaynayan su içerisine atın ve bir taşım kaynatın. Ardından suyu süzün ve limon çiçeklerini bir tepsi içerisine alın. Limon çiçeklerinin üzerine yeteri miktar su ve limon suyunu ilave ederek güneşe koyun. Reçelinizin şerbetini hazırlamaya başlayın. Bunun için bir tencereye 3 bardak su ve yarım kilo toz şekeri ilave edin. Şerbet kaynayıp hazır olduktan sonra birkaç damla limon suyu akıtın. 3 saat güneşte bekleyen limon çiçeklerinin suyunu süzün ve ardından şerbetin içerisine ilave edin. Şerbet içerisinde limon çiçeklerini kaynamaya bırakın. Reçeliniz kıvamını aldıktan sora ocağın altını söndürün ve reçeli kavanoza dikkatlice dökün. Kavanozun ağzını kapatın ve ters çevirip soğumasını bekleyin.

Hazırlamış olduğunuz limon çiçeği reçelinizi birkaç gün bekledikten sonra tüketmenizi tavsiye ediyoruz. Reçeliniz birkaç gün dinlenince aroması daha lezzetli hale gelecektir. Reçelinizi kuru ve serin bir ortamda muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Etiketler:limon çiçeği reçeli yapımı


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder