12 Haziran 2016 Pazar

Vanilyalı Mango ve Şeftali Reçeli Tarifi

Reçel tariflerinin her birinde meyve ve şeker oranı farklıdır. Bazen birkaç meyve ile de ortaya şahane reçeller ortaya çıkarabilirsiniz. Ancak şeker ayarını çok iyi yaparsanız reçelinizin tadı da herkesin beğeneceği şekilde olabilir. Aromaları birbirine yakın meyveler arasından seçiminizi yaparak ve nane, vanilya, karanfil, tarçın da ilave ederek kendi özel reçel tariflerinizi deneyebilirsiniz. Reçel yapmayı çok seven bayanlar için bu yazımızda vanilyalı mango ve şeftali reçeli tarifini paylaşacağız. Olgun şeftali ve mango ile hazırlanan bu reçelde vanilya güçlü kokusu ile adeta iştah kabartıyor. Aşağıda yer alan değişik reçel tarifini sizler de evinizde deneyerek marmelat benzeri bu reçeli aileniz ve sevdiklerinizle birlikte sabahları afiyetle yiyebilirsiniz.

Vanilyalı Mango ve Şeftali Reçeli Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

800 gram şeftali 200 gram olgun mango 700 gram toz şeker 1 paket vanilya 1 adet limon

Yapılışı:

Olgun mango ve şeftalilerin kabuklarını soyduktan sonra çekirdek kısımlarını çıkarın ve küp küp doğrayarak bir kase içerisine alın. Doğradığınız meyvelerin üzerine toz şeker, 1 adet limonun suyu ve vanilyayı serperek, kasenin ağzı kapalı şekilde bir gün boyunca buzdolabında bekletin. Buzdolabında dinlenen ve aromaları birbirine karışarak sulanan meyveleri ertesi gün buzdolabından çıkarın. Ardından meyveleri el blenderi ile marmelat kıvamına getirin. Blender ile ezilen meyveleri büyük bir tencere içerisine aktarın ve bir taşım kaynatın. 5-10 dakika sonra kaynamaya başlayan reçeli kısık ateşte pişirmeye devam edin. 25 dakika boyunca pişen reçelden bir kase içerisine bir çay kaşığı ölçüsünde akıtın ve kaseyi buzdolabına koyun. 5 dakika sonra reçeli buzdolabından çıkararak kıvamını test edin. Eğer kaseyi eğince reçeliniz su gibi akmıyorsa, ocaktan almaya hazırdır. Reçelinizi steril cam kavanoz içerisine aktardıktan sonra kapağını sıkıca kapatın. Konserveyi ters çevirdikten sonra reçel kavanozlarının soğumasını bekleyin.

Hazırlamış olduğunuz ev yapımı vanilyalı mango ve şeftali reçelini serin, ışık almayan ve kuru bir ortamda muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Vanilyalı mango ve şeftali reçeline alternatif bir lezzet denemek isterseniz; "Şeftali Reçeli Tarifi" başlıklı yazımızı da inceleyebilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder