13 Haziran 2016 Pazartesi

Muz Reçeli Tarifi

Meyvelik içerisinde günlerdir duran olgunlaşmış muzları nasıl değerlendireceğinizi düşünüyorsanız, muz reçeli yapmayı deneyebilirsiniz. Muz herkesin sevdiği bir meyvedir ve reçeli de aile bireylerinin beğenisini kazanacaktır. Nefis bir tada ve kokuya sahip olan muz reçeli, yoğun jölemsi kıvamı ile hemen herkesin damak tadına uygun bir lezzettir. Özellikle çocuklarınızın reçelle pek arası yoksa onlara bir de muz reçeli yedirmeyi deneyebilirsiniz. Çocuklarınız da bu reçeli çok beğenecek ve kahvaltı sofrasında aramaya başlayacaklardır. Muz reçeli tarifi klasik reçel tarifleri ile aynıdır. Ancak bu reçele vanilya, karanfil ve tarçın gibi farklı aromalar katarak tadında ufak değişiklikler yapabilirsiniz.

Muz, ülkemizde Kasım ve Mart ayları arasında toplanan bir meyvedir. Akdeniz bölgesinde yetiştiriciliği yapılmaktadır. Sıcak iklimde yetişen bu meyve, aynı zamanda potasyum ve lif kaynağıdır. Kolay sindirilir ve sağlığımıza sayısız faydası bulunur. 100 gram muz başına 88 kalori düşmektedir.

Muz Reçeli Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

2 buçuk kilo olgun muz 1 kg toz şeker Yarım limon suyu Yarım bardak su

Yapılışı:

Yarım bardak suyun içerisine limon suyunu sıkın. Muzların kabuklarını soyduktan sonra ince dilimler halinde kesin ve üzerine limonlu suyu gezdirerek harmanlayın. Bu yöntem sayesinde muzların kararmasını önlemiş olursunuz ve reçel içerisinde muz taneleri daha parlak bir renge sahip olur. Reçel tenceresinin içerisine şekeri koyun ve karamel rengini alana kadar iki üç dakika karıştırın. Eriyen ve rengi koyulaşan şekerin içerisine muz dilimlerini ilave edin ve bir fincan da su ekleyin. Kaynayan reçelinizi ara sıra karıştırarak 30 dakika boyunca pişirin. Özellikle son 10 dakika boyunca muz tanelerinin birbirine yapışmasını önlemek için reçeli sürekli karıştırın. Ateşin altını kapattıktan sonra, kaynamış sudan alınan sıcak kavanozların içerisine reçeli dökün. Reçel kavanozunu silip, ağzını kapattıktan sonra kavanozu ters çevirin ve soğuması için bir kenara alın.

Hazırlamış olduğunuz muz reçelini serin, nemsiz ve kuru bir ortamda muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Etiketler:muz reçeli yapımı


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder