11 Haziran 2016 Cumartesi

Mürver Çiçeği Reçeli Tarifi

Mürver ağacı tomurcukları kar beyaz çiçeklere dönüşür ve mürver çiçeği reçeli bu bembeyaz çiçeklerden yapılarak servis edilir. Daha önce hiç çiçek reçeli denemeyenlere bu reçelin tadı farklı gelebilir. Açık sarı renge sahip bu reçel, kahvaltınızda herkesin beğeneceği bal rengi görünümü ile mideye olduğu kadar göze de hitap etmektedir. Mürver çiçeği reçeli yapılışı için mevsiminde dalından toplanmış taze mürver çiçekleri gereklidir. Bahçenizde mürver ağacı varsa bu reçelin size maliyeti oldukça az olacaktır. Tadı ise adeta çiçek balını andırmaktadır.

Mürver çiçeği Haziran ayında toplanır. Mürver meyvesi gibi çiçeği de farklı kültürlerin mutfaklarında kullanılmaktadır. Taze veya kurutulmuş mürver çiçekleri ile hazırlanan bitki çayları sağlığa iyi gelir. Sindirim sistemi sorunlarına da iyi geldiği bilinir. Mürver çiçeği ile likör ve marmelat da hazırlayabilirsiniz.

Mürver Çiçeği Reçeli Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

12 adet mürver çiçeği Bir buçuk litre soğuk su 1 adet limon 1.5 kg toz şeker

Yapılışı:

Taze mürver çiçeklerini güzelce yıkayın ve büyük bir tencere içerisine koyun. Çiçeklerin üzerine bir buçuk litre soğuk su dökün ve ağzı kapalı şekilde 2 gün bekletin. Suda bekleyerek aromasını suya veren mürver çiçeklerini süzün. Süzmüş olduğunuz mürver çiçeği suyunu reçel tenceresine alın. Üzerine şeker ve limon suyunu ilave edin. Mürver çiçeği reçeli kaynama derecesine gelince 5 dakika süre ile kaynatın. Önceden sterilize edilmiş sıcak reçel kavanozunun içerisine hazırlamış olduğunuz reçeli dökün. Kapağını sıkıca kapatın ve ters çevirin.

Mutfağınızda kendi el emeğinizle pişirmiş olduğunuz mürver çiçeği reçelini serin ve kuru bir ortamda muhafaza etmenizi öneriyoruz. Afiyet olsun.

Etiketler:mürver çiçeği reçeli yapımı


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder