9 Haziran 2016 Perşembe

Kivi Reçeli Tarifi

İlk görüşte yeşil rengi ve siyah taneleri ile merak uyandıran kivi reçeli, ailenizin yeni favori reçellerinden biri olabilir. Ailenize farklı lezzetler tattırmayı seviyorsanız, bu reçeli denemenizi sizlere öneriyoruz. Birçoğunuz kivi reçelini ilk defa duymuş olabilir. Ancak bu reçel Avrupa'da oldukça bilindik bir tattır. Pasta süslemesi olarak da kullanılan kivi reçeli, yeşil rengi ile tatlıların görsel yönünü zenginleştirir. Kivi reçeli yapılışı, diğer reçeller kadar basittir. Ailenize C vitamini yönünden zengin kahvaltılar hazırlamak istiyorsanız, kahvaltı sofranızda kivi reçelini ihmal etmeyin.

Kivi, ülkemizde Ekim ve Kasım aylarında toplanan bir meyvedir. Ege, Marmara ve Karadeniz bölgesinde yetiştirilmektedir. Ülkemizde 80'lerin sonunda yetiştiriciliği başlamıştır. Yüksek oranda E ve C Vitamini içerir. 100 gram kivi 60 kaloriye tekabül eder.

Kivi Reçeli Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

2 kilo olgun kivi 4 bardak toz şeker 1 yemek kaşığı taze limon suyu

Yapılışı:

Kivilerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Kivi reçelinizin taneli değil de marmelat kıvamında olmasını istiyorsanız; kivileri ikiye bölün ve kaşık yardımı ile kabuklarından ayırdıktan sonra, bir kap içerisinde çatalla ezin. Kivileri derin bir tencere içerisine alın ve üzerine toz şeker ilave edin. Orta ateşte arada bir karıştırarak kivi reçelinin kaynamasını bekleyin. Kaynamaya başlayan kivi reçelinin altını kısın. Reçeliniz kaynarken üzerinde köpükler oluşuyorsa, bu köpükleri tahta kaşık yardımı ile kaynayan reçelin üzerinden sıyırmayı ihmal etmeyin. Reçeliniz kaynarken bir yandan da kavanozları ve kapakları sterilize edin. Kaynamış suyun içerisine kavanozları ve kapakları yerleştirin ve reçel pişene kadar bekletin. 15 dakika boyunca kaynayan kivi reçeli jölemsi kıvama gelmeye başlayacaktır. Ateşin altını kapatmadan önce limon suyunu ilave edin ve reçelinizi bir taşım daha kaynatın. Tercihe göre, reçeli ocaktan almadan önce bir yemek kaşığı bal da ilave edebilirsiniz. Ocağın altını söndürdükten sonra, reçelinizin ılınmasını beklemeden kavanozlara doldurmaya başlayın. Reçeli doldurmuş olduğunuz kavanozların kapaklarını kapatmadan önce kuru bir bezle etrafını ve ağız kısmını silin. Kaynamış suda bekleyen kapakları alın ve kavanozların ağzını sıkıca kapatın. Reçel kavanozlarını ters çevirin ve soğuması için bir kenara alın.

Hazırlamış olduğunuz kivi reçelinin kavanozuna tarih atarak,  kuru ve serin bir ortamda muhafaza etmeye özen gösterin. Afiyet olsun.

Etiketler:kivi reçeli yapımı


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder