10 Haziran 2016 Cuma

Pekmezli Patlıcan Reçeli Tarifi

Değişik sebze reçeli tarifi arayan bayanlar için bu yazımızda pekmezli patlıcan reçeli tarifini tüm detayları ile paylaşacağız. Bildiğiniz gibi patlıcan reçeli ilk defa deneyen herkesin hayran kaldığı bir kahvaltılıktır. Bu reçeli bir de pekmez kullanarak hazırlayabilirsiniz. Reçelin şerbetinde kullanılan pekmez, patlıcanlara ekstra bir aroma verir. Karanfil ve tarçın kullanarak bu reçelin aromasında zenginlik sağlayabilirsiniz. Pekmezli patlıcan reçeli yapılışı çok zor değildir. Gereken malzemeleri tedarik ettikten sonra bu reçeli kolaylıkla pişirebilirsiniz. Hatta pekmezli patlıcan reçelini tatlı olarak da sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Pekmezli Patlıcan Reçeli Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

5 adet orta boy çekirdeksiz patlıcan 2 su bardağı pekmez 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı su 1 çay kaşığı taze limon suyu 2 adet kabuk tarçın 3-4 adet karanfil Bir fincan badem 1 çay kaşığı tereyağı

Yapılışı:

Patlıcanları yıkayın ve baş kısımlarını kestikten sonra kabuklarını soyun. Patlıcanları soyduktan sonra hemen kararmamaları için tencerede kaynayan su içerisine koyun ve bir süre haşlayın. Patlıcanların yumuşayıp yumuşamadığını çatal ile kontrol edin. Eğer patlıcanlar yumuşamışsa, suyu süzün ve haşlanan patlıcanları süzgüye alın. Patlıcanları soğuk sudan geçirin. Yaklaşık 30 dakika boyunca patlıcanları soğuk suda bekletin. Patlıcanlar içerisine su çekmiş olacağından öncelikle patlıcanları teker teker sıkın. Reçel tenceresi içerisine ilk olarak 1 bardak su, toz şeker ve pekmezi ilave edin. Ardından orta ateşte kaynamaya bırakın. Pekmezli şerbetiniz koyulaşınca içerisine patlıcanları ilave edebilirsiniz. Patlıcanlarla birlikte kabuk tarçın ve karanfilleri de ekleyin ve reçelinizi karıştırın. Patlıcanların rengi şeffaf bir hale gelmeye başlayınca içerisine taze limon suyunu ilave edebilirsiniz. Reçelinizin yüzeyinde köpük birikmesini önlemek için bir çay kaşığı da tereyağı eklemenizi öneriyoruz. Reçeli ocaktan indirdikten sonra patlıcanların içerisine bademleri batırın ve soğumaya bırakın. Reçeliniz soğuduktan sonra kavanoza doldurabilirsiniz.

Ev yapımı pekmezli patlıcan reçelini ertesi gün serin, nemsiz ve karanlık bir ortama alarak muhafaza edebilirsiniz. Buzdolabında da saklayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Pekmezli patlıcan reçeline alternatif bir lezzet denemek isterseniz; "Patlıcan Reçeli Tarifi" başlıklı yazımızı da inceleyebilirsiniz.

Etiketler:pekmezli patlıcan reçeli yapımı


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder