11 Haziran 2016 Cumartesi

Kapari Reçeli Tarifi

Şifalı bir bitki olarak bilinen kapariden hazırlanan reçellerin sağlığa çok faydalı olduğu söylenmektedir. Hanımların mutfaklarında pişirdiği kapari reçeli ise çok daha sağlıklı ve faydalıdır. Kapariyi ilk defa duyanlar olabilir. Bu bitki küçük meyvelere sahiptir. Genellikle turşusu veya reçeli yapılır. Kapari reçeli yapılışı diğer reçellerden biraz farklıdır. Bu reçelin hazırlanışına bir hafta önceden başlanır. Sizler de yeni reçel tariflerini denemeye meraklıysanız, kapari reçeli sizler için şifa verici bir seçenek olacaktır.

Kapari bitkisi, "gebre otu" olarak da bilinir. Küçük tohumlara sahip olan bu bitki birçok sektörde kullanılmaktadır. İlaç, gıda ve kozmetik gibi farklı sanayi sektörlerinde faydalanılan bu bitki şifa verici özellikleri ile bilinir. Akdeniz ikliminde yetişen kapari, adeta karpuzu andıran küçük meyvelerinden tanınır. Çiçekleri açmadan önce toplanan kapari tohumları ile turşu ve reçel gibi farklı konservelik ürünler yapılmaktadır. 100 gram kapari 23 kaloriye eş değerdir.

Kapari Reçeli Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

Kapari Toz şeker 3-4 tane karanfil 1 adet limon Sönmüş kireç

Yapılışı:

Kaparilerin her gün düzenli olarak suyunu değiştirerek, bir hafta boyunca su içerisinde bekletin. Bir haftanın bitiminde kapariler reçel yapmaya hazır hale gelecektir. 2 litre suyun içerisine bir fincan kadar sönmüş kireç atın ve karıştırdıktan sonra birkaç saat bekletin. Kireç dibe çökünce, suyunu süzün. Sönmüş kireç suyu içerisine kaparileri koyun ve 1 saat kadar bekletin. Kaparileri kireçli su içerisinden aldıktan sonra bol suyla yıkayın ve reçel tenceresine alın. Kapariler ile eşit ölçüde toz şeker ekleyin ve bir fincan da su ilave edin. Orta ateşte kaynayan kapari reçelini toz şeker eriyene kadar sürekli karıştırın. Reçelin üzerinde oluşan köpükleri sıyırmayı ihmal etmeyin. Kapari reçeliniz kıvamını alınca içerisine karanfil ve limon suyunu ilave edin. Reçelinizi bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alın. 5 dakika dinlendirilen reçeli kavanoza doldurabilirsiniz. Kavanozun kapağını güzelce sıkın ve ters çevirin.

Mutfağınızda el emeğinizle hazırlamış olduğunuz kapari reçeliniz yemeye hazırdır. Serin ve kuru bir ortamda muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Etiketler:kapari reçeli yapımı


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder