11 Haziran 2016 Cumartesi

Havuç Reçeli Tarifi

Ortadoğu kültürlerinden mutfağımıza giren havuç reçeli, şaşırtıcı derecede güzel bir lezzete sahiptir. Koyu kıvamı ve turuncu rengi ile marmelattan farkı olmayan bu reçel, sebze reçellerini sevenlere önerdiğimiz farklı bir lezzettir. Havuç reçeli tarifi ev hanımlarının kendi mutfaklarında uygulayabilecekleri basitliktedir ve kolay malzemeler içerir. Bildiğiniz gibi havuç kek ve diğer birçok tatlıda kullanılan bir sebzedir. Reçeli de son derece lezzetlidir. Havuç ucuza satılan bir sebze olduğundan, bu reçelin maliyeti de son derece düşüktür. Mayhoş reçel tatlarından hoşlananlar için önerebileceğiniz havuç reçelini sizler de kahvaltı sofralarınızda ailenizin beğenisine sunabilirsiniz.

Havuç, ülkemizde Eylül ve Mart ayları arasında yetişen bir sebzedir. A vitamini bakımından zengindir ve yüksek oranda antioksidan içerir. Aynı zamanda yüksek oranda lif ve beta karoten içerir. 100 gram havuç başına 41 kalori düşmektedir.

Havuç Reçeli Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

Yarım kilo taze havuç  2 su bardağı toz şeker 1 adet limon 2 buçuk bardak su

Yapılışı:

Havuçların her birini güzelce yıkadıktan sonra kabuklarını soyun. Havuçları bir kase içerisine rendeleyin ve ardından reçel tenceresi içerisine alın. Havuçların üzerine su ilave ettikten sonra, ocağın altını açın ve havuçlar yumuşayana kadar pişirin. Rendelenmiş havuçlar tencere içerisinde yumuşadıktan sonra, suyunu süzün. Yumuşayan havuçların içerisine şeker ve limon suyunu ilave ederek orta ateşte kaynamasını bekleyin. Kaynamaya başlayan havuç reçelinizi kısık ateşte ara sıra karıştırarak pişirmeye devam edin. Reçel kaynarken üzerinde oluşan köpükleri sıyırmayı unutmayın. 15 dakika boyunca kaynayan reçeliniz koyu bir kıvama gelince hazır demektir. Reçelinizi ocaktan aldıktan sonra, sıcak konserve şişesinin içerisine kepçe yardımı ile dökün. Konserve şişesinin üzerinde yarım parmak kadar boşluk kalmasına dikkat edin. 10 dakika kaynamış suda bekleyen kapak ile konservenin ağzını sıkıca kapatın ve ters çevirin.

Soğuyan havuç reçelinizi kuru ve serin bir ortamda muhafaza etmenizi öneriyoruz. Havuç reçelini piştikten bir gün sonra sevdiklerinize servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Etiketler:havuç reçeli yapımı


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder