9 Haziran 2016 Perşembe

Yaban Mersini Reçeli Tarifi

Taze ve ev yapımı yaban mersini reçeli, jölemsi tadı ve koyu rengi ile hem göze hem de damağa hitap ediyor. Orman meyvelerinden yapılan diğer birçok ev reçeli gibi yaban mersini reçeli de vitamin kaynağıdır ve son derece faydalı bir kahvaltılıktır. Farklı reçel tarifleri denemeyi seven hanımlar, bu reçeli de deneyerek aile bireylerinin beğenisine sunabilirler. Yaban mersini reçeli yapılışı oldukça keyif vericidir. Bu reçeli birçok ev hanımı tatlılarına yaban mersini aroması katmak için de kullanmaktadır. Aynı zamanda, Avrupa mutfağında tatlılara lezzet katması için tercih edilen popüler reçellerden biridir. Özellikle pasta ve keklerin üzerine çok yakıştığını ve göze de hitap eden bir reçel çeşidi olduğunu söyleyebiliriz. Bu reçeli taze veya dondurulmuş yaban mersinlerinden yapabilirsiniz.

Yaban mersini, ülkemizde Ekim ve Kasım aylarında toplanan bir meyvedir. Mavimsi bir renge sahip olan bu küçük taneli meyve, ılıman iklimde yetişir. Birçok hastalığa iyi geldiği bilinmektedir. Şifa verici özelliğe sahip bir meyvedir ve vitamin kaynağıdır. 100 gram yaban mersini 57 kaloriye eş değerdir.

Yaban Mersini Reçeli Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

4 su bardağı yaban mersini 3 su bardağı toz şeker

Yapılışı:

Taze yaban mersini reçeli yapmayı düşünüyorsanız, yaban mersinlerini öncelikle temizleyin ve suyun altında güzelce yıkayın. Yaban mersinlerini soğuk su ile yıkarsanız, diri kalmalarını sağlamış olursunuz. Marketten alınan dondurulmuş yaban mersinlerini ılık su altına tutarak çözülmesini sağlayabilir ve reçelinizi yapmaya başlayabilirsiniz. Reçelinizi taze yaban mersininden yapacaksanız, bir gece dondurucuda bekletin ve ertesi gün ılık su altına tutarak buzlarının çözülmesini sağlayın. Yaban mersinlerini reçel tenceresinin içerisine koyun ve üzerine şekeri ilave edin. Reçelinizi orta ateşte kaynamaya bırakın. Fokurdamaya başlayan reçelinizin üzerinde köpükler oluşmaya başlayacaktır. Ateşin altını kıstıktan sonra, bu köpükleri arada bir sıyırın. Ağır ağır kaynayan reçeliniz, 45 dakika ila 1 saat arasında kıvamını almış olacaktır. Kaynamış suda bekletilerek sterilize edilen kavanozun içerisine reçelinizi dökün ve etrafını bezle silerek kapağını kapatın.

Yaban mersini reçeliniz yemeye hazırdır. Serin, karanlık ve kuru bir ortamda 6 ay boyunca muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Etiketler:yaban mersini reçeli yapılışı


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder