9 Haziran 2016 Perşembe

Limon ve Zeytin Reçeli Tarifi

Kahvaltılık reçel tariflerinde değişik lezzet arayışında olan ev hanımları için bu tarifimizde limon ve zeytin reçeli yapılışını paylaşacağız. Bildiniz gibi, zeytin reçeli bazı ev hanımlarının severek hazırladığı farklı kahvaltılıklardan biridir. Bu reçeli daha önce denemeyen herkes ilk başta tadını merak edebilir ve hatta denemeye çekinebilir. Ancak limon ve zeytin reçeli kendine öz aroması ve lezzeti ile sizlerin de beğenisini kazanacaktır. El marifetine güvenen ve ailesine farklı reçeller tattırmayı seven bayanlar, aşağıda reçelimizin malzeme listesi ve yapılışını detaylı bir şekilde bulabilirler.

Limon ve Zeytin Reçeli Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

175 gr siyah zeytin 80 gr yeşil zeytin 150 gr toz şeker 150 ml su 1 orta boy limon 1 küçük elma 40 ml bal

Yapılışı:

Zeytinleri tuzundan arındırmak için bir kase içerisine alın ve üzerini kaplayacak şekilde soğuk su dökerek bir gece bekletin. Ertesi gün zeytinlerin suyunu süzün ve reçel tenceresi içerisine koyun. Ardından üzerine 150 gram su dökerek kaynamaya bırakın. Yaklaşık 10 dakika boyunca kaynayan zeytinler ağır ağır pişmiş olacaktır. Tencere içerisine bir miktar daha su ve toz şeker ilave ederek kısık ateşte pişirmeye devam edin. Limonun kabuklarını rendeleyin ve ardından ince dilimler halinde limonu keserek hepsini pişmeye devam eden reçelin içerisine ilave edin. Yaklaşık 15 dakika daha kaynayan reçelin içerisine doğranmış elma dilimlerini ilave edin. Elmalar yumuşayıncaya kadar reçelinizi kaynatmaya devam edin. Reçelin kıvamını kontrol ettikten sonra, hazır hale gelince ocaktan indirin. Öncesinde kaynamış suda bekletilip kurutulan sterilize cam kavanozun içerisine reçeli dökün ve kavanoz kapağını sıkıca kapatarak ters çevirin. Reçel kavanozunu soğumaya bırakın.

Ev yapımı limonlu zeytin reçelinizi serin, nemsiz ve karanlık bir ortamda muhafaza etmeye özen gösterin. Afiyet olsun.

Limon ve zeytin reçeline alternatif bir lezzet denemek isterseniz; "Zeytin Reçeli Tarifi" başlıklı yazımızı da inceleyebilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder