14 Haziran 2016 Salı

Nar Sulu Ayva Reçeli Tarifi

Aynı mevsimde manavda yerini alan ayva ve nar meyveleri ile şahane bir nar sulu ayva reçeli pişirebilirsiniz. Sizler de mevsiminde yenilen meyvelerden reçeller hazırlamayı seviyorsanız ve evinizde reçel bolca tüketilen bir kahvaltılıksa, bu reçel tarifini ailenizin damak tadı zevkine sunabilirsiniz. Ayva reçeline nar suyu ilave edilmesinin asıl nedeni, renginin daha kırmızı olmasını sağlamaktır. Ancak aromasında da önemli bir değişiklik olur. Nar suyu,  ayva reçeline çok yakışmaktadır. Yine bu reçelde karanfil ve kabuk tarçın da kullanabilirsiniz. Nar sulu ayva reçeli yapılışı hiç zor değildir. Az bir maliyetle mutfağınızda hazırlayabileceğiniz bu reçel tarifini deneyip beğendikten sonra sevdiklerinizle de paylaşmanızı tavsiye ediyoruz.

Nar Sulu Ayva Reçeli Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

1 kilo ayva 1 bardak taze nar suyu 1 kilo toz şeker 3 bardak su 2 yemek kaşığı limon suyu

Yapılışı:

Ayvaları bol suda yıkadıktan sonra kabuklarını soyun ve ikiye bölerek çekirdekli iç kısımlarını çıkarın. Temizlediğiniz ayvaları küp küp veya ince dilimler halinde doğrayın. Dilerseniz, reçelinizde ayva çekirdeklerini de kullanabilirsiniz. Ayva çekirdekleri daha jölemsi bir reçel kıvamı elde etme olanağı sunar. Doğranan ayvaları tencere içerisine alarak üzerine 2 bardak su ilave edin ve yaklaşık 10 dakika boyunca kaynatın. Ayvaları önceden haşlarsanız, reçeliniz daha kısa sürede pişer ve ayvalar daha yumuşak kıvama sahip olurlar. Reçel tenceresi içerisine şeker ve bir bardak suyu koyduktan sonra, nar suyunu da ekleyin ve kaynamasını bekleyin. Şeker eriyene kadar karıştırarak şerbetinizi kaynatın ve fokurdamaya başlayınca içerisine haşlanan ayvaları ilave edin. Reçeliniz fokurdarken başından ayrılmayın ve üzerinde biriken köpükleri sürekli sıyırmayı da ihmal etmeyin. Reçeliniz yaklaşık yarım saatte kıvamını almış olacaktır. Reçeliniz koyu bir kıvama geldikten sonra taze limon suyunu da ilave edin. Dilerseniz son aşamada reçelinize kabuk tarçın ve birkaç adet karanfil de ilave ederek aromasını yoğunlaştırabilirsiniz. Bir taşım daha kaynayan reçelinizi artık ocaktan indirebilirsiniz. Nar suyu ile hazırladığınız ayva reçelinizi temiz cam kavanozlara doldurun ve kapaklarınızı düzgünce kapattıktan sonra ters çevirerek soğumaları için bir kenara alın.

Ev yapımı nar sulu ayva reçelini ışık almayan, serin ve nemsiz bir ortamda muhafaza etmeye özen gösterin. Afiyet olsun.

Nar sulu ayva reçeline alternatif bir lezzet denemek isterseniz; "Rendelenmiş Ayva Reçeli Tarifi" başlıklı yazımızı da inceleyebilirsiniz.

Etiketler:nar sulu ayva reçeli yapımı


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder