12 Haziran 2016 Pazar

İğde Çiçeği Reçeli Tarifi

Bizlere yazı müjdeleyen iğde çiçekleri ile reçel yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Kendi mutfağında çiçek reçeli pişirmeye meraklı olan ev hanımları, taze toplamış oldukları iğde çiçekleri ile iğde çiçeği reçeli pişirebilirler. Bu reçel, farklı reçel tarifleri arayanların da hoşuna gidebilir. İğde çiçeği reçeli yapılışı maksimum yarım saatinizi alır. İşin en zor kısmı iğde çiçeklerini toplamaktır. Mutfağınıza getirdiğiniz iğde çiçeklerini yıkadıktan sonra reçelinizi kısa süre içerisinde yemeye hazır hale getirebilirsiniz.

İğde çiçeği, bahara elveda dediğimiz Mayıs ayı sonunda açmaya başlar. Evinin önünde iğde ağacı olanlar bilirler ki, sabahları erken saatte uyandığınızda mis gibi iğde çiçeği kokusu etrafı sarmış olur. Sarı renkteki bu çiçekler, antiseptik özelliğe sahiptir ve egzama gibi bazı cilt hastalıklarına iyi gelir.

İğde Çiçeği Reçeli Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

400 gram iğde çiçeği 1 kilo toz şeker 3 bardak su 1 yemek kaşığı limon suyu

Yapılışı:

Mayıs sonunda iğde ağacı dallarından toplamış olduğunuz taze iğde çiçeklerini öncelikle suda yıkayın. Ardından süzgece alarak sularının süzülmesini bekleyin. Reçel tencerenizin içerisine toz şeker ve suyu koyun. Şeker eriyene kadar karıştırarak şerbetinizi pişirin. Şerbetiniz kıvamını aldıktan sonra içerisine iğde çiçeklerini ilave edin. Maksimum 3-4 dakika daha reçelinizi kaynatın. Limon suyunu ilave ettikten sonra reçeli bir taşım daha kaynatın ve hemen ardından ocaktan alın. 10 dakika kaynamış suda bekletilen ve ardından havluyla kurulanan sıcak kavanoza reçeli dökün ve ağzını sıkıca kapatarak ters çevirin.

Hazırlamış olduğunuz ev yapımı iğde çiçeği reçelini serin ve kuru bir ortamda muhafaza etmeye özen gösterin. Afiyet olsun.

İğde çiçeği reçeline alternatif bir lezzet denemek isterseniz; "Mürver Çiçeği Reçeli Tarifi" başlıklı yazımızı da inceleyebilirsiniz.

Etiketler:iğde çiçeği reçeli yapımı


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder