9 Haziran 2016 Perşembe

Kuru İncir Reçeli Tarifi

Tatlıya düşkün olanların denemesi gereken lezzetlerden biri olan kuru incir reçeli, yoğun tadı ve kıvamı ile aklınızı başınızdan alabilir. Bu reçeli ilk defa deneyenler tadına hayran kalacaklardır. Tane tane gelen kuru incirler damakta hoş bir lezzet bırakmaktadır. Aynı zamanda koyu rengi ve tanecikleri ile de bu reçel ilk görüşte tam puan alıyor diyebiliriz. Sizler de tatlı yemeyi çok seviyor ve kahvaltı sofralarınızda reçeli eksik etmiyorsanız, mutfağınızda kendi el emeğiniz ile kuru incir reçeli pişirebilirsiniz. Bu reçele fındık, badem ve ceviz gibi kuruyemişler katıldığı zaman çok daha enerji verici hale gelmektedir. Kuru incir reçeli yapılışı çok basittir. Dilediğiniz her mevsim hazırlayabileceğiniz kuru incir reçelini küçük kavanozlara boşaltarak sevdiklerinize de hediye edebilirsiniz. Özellikle sizleri kahvaltıya çağıran komşularınıza giderken yanınızda bir kavanoz da kuru incir reçeli götürürseniz, bu reçelin lezzetini ve hamaratlığınızı herkesle paylaşmış olursunuz. Bizler bu tarifimizde susam kullandık. Susamlı kuru incir reçeli damakta şahane bir tat bırakıyor diyebiliriz. Eğer sizler de kurutulmuş meyvelerden hazırlanan reçelleri seviyorsanız, bu reçelin damağınızda bıraktığı tadı uzun süreler unutamayabilirsiniz.

Kuru incir, sağlığımıza çeşitli faydalar sunan bir kuruyemiştir. Her mevsim marketlerde bulabileceğiniz kuru incirler, tadı ve kokusu ile taze incirden daha farklıdır. Reçeli de taze incir reçelinden daha farklı bir aromaya sahip olmaktadır. Kuru incirin sağlığımıza çok faydalı olduğu beslenme uzmanları tarafından dile getirilmektedir. Son derece besleyici bir yemiş olan kuru incir, aynı zamanda yüksek oranda mineral, protein ve minerale sahiptir.

Kuru İncir Reçeli Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

1 kilo kuru incir 1 buçuk kilo toz şeker 1.5 litre su 1 bardak susam 1 adet limon

Yapılışı:

Kuru incirlerin hepsini küçük küçük doğrayın ve bir kenara alın. Reçel tenceresinin içerisin su ve toz şekeri koyduktan sonra orta ateşte kaynamaya bırakın. Şerbetiniz 15-20 dakika boyunca kaynadıktan sonra doğramış olduğunuz kuru incirleri içerisine ilave edin. Reçelin iyice koyu bir kıvam almasını bekliyoruz. Dilerseniz kısık ateşte ağır ağır da kaynatabilirsiniz. Reçel kaynarken bir yandan da tava içerisinde susamları kavurun. Kavrulan susamları kaynayan reçelin içerisine ilave edin. Reçeliniz tam istediğiniz kıvama geldikten sonra limon suyunu ilave edebilirsiniz. Limon suyu ile bir taşım kaynayan kuru incir reçelinizi ocaktan alabilirsiniz. Reçelin piştiğini kuru incirler dibe çökünce anlayabilirsiniz. Reçeli ocaktan alır almaz önceden sıcak suda bekletilmiş kavanozların içerisine doldurabilirsiniz. Sterilize kavanoza reçelinizi döktükten sonra kavanozun etrafını ve ağız kısmını güzelce silin. Kavanozun üstünde yarım parmak boşluk kalmasına dikkat edin ve ardından kaynamış suda bekletilen kapakla kavanozu sıkıca kapatın. Dilerseniz, reçeli kavanoza koyup ağzını kapattıktan sonra kavanozu kaynatarak da hava almaması için kapağı mühürleyebilirsiniz. Reçel kavanozunuzu ters çevirdikten sonra soğuması için bir kenara alın.

Hazırlamış olduğunuz kuru incir reçelini kuru, nemsiz ve karanlık bir ortamda muhafaza ederek 6 boyunca tazeliğini korumasını sağlayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Etiketler:kuru incir reçeli yapımı


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder