12 Haziran 2016 Pazar

Frenk Üzümü Reçeli Tarifi

Sarı, kırmızı ve siyah renklerde yetişen Frenk üzümleri ile birbirinden renkli ve lezzetli Frenk üzümü reçeli tarifleri deneyebilirsiniz. Frenk üzümünün saf lezzetini koruyarak hazırlayabileceğiniz reçele ekstra aromalar da katabilirsiniz. Limon, nane, karanfil ve tarçın aromasının çok yakıştığı bu reçel piştiği zaman parlak bir renge sahip olur. Frenk üzümü reçeli yapılışı için kırmızı ve siyah Frenk üzümlerini ayrı ayrı tercih edebileceğiniz gibi, bir arada pişirerek de kahvaltınızda renk şöleni oluşturabilirsiniz. Bu reçel rengi ve aroması ile pasta ve kek süslemesinde de kullanabilir.

Frenk üzümü ılıman iklimi sever ve Avrupa ülkelerinde yaygın olarak yetişir. Fransa ve İngiltere'de bu meyveler toplandıktan sonra marmelat veya reçeli yapılarak yenir. Frenk üzümü aynı zamanda, sağlığa çok faydalı bir meyvedir. Yüksek oranda C vitamini içerir ve çeşitli hastalıklara iyi geldiği bilinmektedir. 100 gram Frenk üzümü 55 kaloriye tekabül eder.

Frenk Üzümü Reçeli Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

2 su bardağı (250 gr) taze Frenk üzümü 180 ml su 250 gram toz şeker 1 çay kaşığı taze limon suyu

Yapılışı:

Taze toplanmış Frenk üzümlerini bol suda yıkadıktan sonra reçel tenceresine alın. Frenk üzümlerinin içerisine suyu ilave ederek kısık ateşte kaynamaya bırakın. 10 dakika süre ile kaynayan Frenk üzümleri yumuşamış olacaktır. Frenk üzümleri yumuşamışsa, üzerine şeker ve limon suyunu ilave edin. Orta ateşte reçelinizi sık sık karıştırarak pişirin. Frenk üzümü reçelinizin pişip pişmediğini anlamak için reçelinizden az miktar bir tabağa dökün ve 5 dakika buzluğa sokun. 5 dakika sonra reçele dokunduğunuzda şekli sabit kalıyorsa, reçeliniz pişmiş demektir. Eğer kıvamı yerinde değilse, bir müddet daha pişirin. Reçeli ocaktan alınca, önceden sterilize edilmiş sıcak kavanozun içerisine kepçe ile dökün. Kavanozun ağız kısmında yarım parmak hizasında boşluk kalmasına dikkat edin. Kavanozun ağzını sıkıca kapatın ve ters çevirin.

Hazırlamış olduğunuz Frenk üzümü reçelini birkaç ay buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Etiketler:frenk üzümü reçeli yapımı


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder