14 Haziran 2016 Salı

Kavun Reçeli Tarifi

Yaz aylarında evinize aldığınız kavunların bir kısmını kavun reçeli yaparak değerlendirebilirsiniz. En güzel kokuya sahip yaz meyvelerinden biri olarak bilinen kavun, aynı zamanda son derece lezzetli ve sulu bir meyvedir. Reçeli de bir o kadar tatlı olmaktadır. Kavun reçeli yapılışı her bayanın mutfağında kolayca uygulayabileceği aşamaları içerir. Kavun oldukça şekerli bir meyve olduğu için bu reçelde şekeri yarı yarıya koymanızda fayda vardır. Eğer kullandığınız kavunlar tatsızsa, şeker miktarını arttırabilirsiniz. Açık sarı renge sahip kavun reçeli, naif kokusuyla ve tadıyla sizlere yaz günlerini hatırlatacaktır.

Kavun, yaz aylarında toplanan bir meyvedir ve ülkemizde birçok bölgede yetiştirilmektedir. İçerdiği A, B ve C vitaminlerinin yanı sıra birçok minerale de sahiptir. Kolay sindirilir ve sağlığımıza çeşitli faydaları bulunur. 100 gram kavun 35 kaloriye eş değerdir.

Kavun Reçeli Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

1 kg kavun Yarım kilo toz şeker 2 çay kaşığı limon suyu 1 çay kaşığı vanilya

Yapılışı:

Kavun reçeli yapmak için kullanacağınız kavunları sert seçmenizi öneriyoruz. Kavunları küp küp doğradıktan sonra reçel tenceresine alın. Doğramış olduğunuz kavunların üzerine şekeri dökün ve orta ateşte kaynamaya bırakın. Tahta kaşıkla ara sıra reçelinizi karıştırın. Reçelin yüzeyinde oluşan köpükleri sıyırın. Reçeliniz kaynamaya başlayınca altını kısın. 45 dakika boyunca kaynayan kavun reçeliniz koyulaşarak kıvamına gelmiş olacaktır. Reçelinizi ocaktan almadan önce limon suyunu ve vanilyayı ilave etmeyi unutmayın. Limon suyu ve vanilyayla bir taşım daha kaynayan reçeli ocaktan alın ve kavanozun içerisine kepçe ile doldurun. Reçel kavanozunun üzerinde yarım parmak boşluk kalmasına özen gösterin. Kavanozun dış kısmına akan reçelleri temizledikten sonra kapakla ağzınızı sıkıca kapatın. Reçel kavanozunu ters çevirerek soğuması için mutfağınızda bir kenara alın.

Mutfağınızda sevginizi de katarak hazırlamış olduğunuz kavun reçelini serin, kuru ve karanlık bir ortamda muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Etiketler:kavun reçeli yapımı


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder