10 Haziran 2016 Cuma

Vişne Reçeli Tarifi

Yumuşak kıvamı ve taze aroması ile en sevilen reçel tariflerinden biri olan vişne reçeli, ev hanımlarının da kendi mutfaklarında hazırlamaktan keyif aldıkları kahvaltılıklardan biridir. Kızarmış tereyağlı ekmek üzerine bir kaşık vişne reçeli sürerek sizler de bu reçelin tadına varabilir ve günlük enerji miktarınızın bir kısmını karşılayabilirsiniz. Bu reçeli taze vişnelerden yapabileceğiniz gibi, marketlerde satılan dondurulmuş vişneler ile de hazırlayabilirsiniz. Eğer dondurulmuş vişneden reçel yapmayı düşünüyorsanız, vişneleri bir gece önceden buzdolabından çıkararak çözülmesini bekleyin. Vişne reçeli yapılışı ilk defa reçel hazırlayacak olanlar için hiç de zor aşamalara sahip değildir. Bu pratik vişne reçeli tarifini sizler de kendi mutfaklarınızda deneyebilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Vişne, dış görünüşü ile kiraza benzeyen ve tadı ekşi olan bir meyvedir. A ve C vitaminlerinin yanı sıra birçok mineral içerir. Bu meyvenin sapları da şifa kaynağıdır ve sindirim sistemine iyi gelmektedir. 100 gram vişne 58 kaloriye eş değerdir.

Vişne Reçeli Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

1 kilo vişne 1 kilo toz şeker Yarım limon

Yapılışı:

Vişneleri bol suda yıkadıktan sonra saplarından ayırın. Ardından her bir vişnenin çekirdeğini çıkarın. Vişnelerin çekirdeklerini çıkarmak zahmetli olacağından, piyasada satılan vişne çekirdeği çıkarma aparatlarından kullanabilirsiniz. Temizlenen vişne tanelerini derin bir kaba alın ve üzerini toz şeker ile kaplayın. Toz şekere yatırılan vişneleri bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün vişneleri buzdolabından çıkarın. Toz şekere yatırılan vişneler suyunu salmış bir şekilde pişmeye hazır olacaktır. Vişneleri derin bir reçel tenceresi içerisine alın ve orta ateşte ara sıra karıştırarak kaynamasını bekleyin. Kaynamaya başlayan vişne reçeli üzerinde oluşan köpükleri her seferinde kaşıkla sıyırmayı ihmal etmeyin. Kısık ateşte reçelinizi ağır ağır pişirmeye devam edin. Yaklaşık yarım saat sonra vişne reçelinin kıvamını kontrol edin. Bunun için buzdolabında bekleyen soğuk bir tabak üzerine reçelden damlatarak kıvamının koyu olup olmadığını test edebilirsiniz. Reçeliniz tam kıvamını alınca içerisine taze limon suyunu ilave edin ve yaklaşık 5 dakika daha kaynatın. Ocaktan alınan vişne reçelini sıcaklığı ile temiz ve steril bir kavanoz içerisine doldurun. Yeni ve kaynamış suda bekleyen kavanoz kapağı ile reçel kavanozunu güzelce kapatın. Vişne reçelinizin aylarca tazeliğini korumasını istiyorsanız, reçel kavanozunu 10 dakika kaynar su içerisinde bekletebilirsiniz. Ardından reçel kavanozunun kapağının tam tutması için ters çevirin ve bir gece bu şekilde bekletin.

Kendi mutfağınızda el emeğiniz ile pişirmiş olduğunuz vişne reçelini serin, kuru ve karanlık bir ortamda muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Etiketler:vişne reçeli yapımı


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder