13 Haziran 2016 Pazartesi

Pancar Reçeli Tarifi

Kış aylarında ülkemizde bolca bulunan pancar ile koyu kırmızı renkte pancar reçeli hazırlayabilir ve afiyetle yiyebilirsiniz. Bu reçeli ev hanımları tatlılarına renk katması için de kullanmaktadırlar. Pasta ve keklerinizin kan kırmızı renge sahip olmasını istiyorsanız sizler de bir miktar pancar reçeli ilave edebilirsiniz. Aynı zamanda tatlı sosları içerisine gıda boyası kullanmak yerine pancar reçeli kullanarak kırmızı bir renk almasını sağlayabilirsiniz. Pancar reçeli yapılışı daha önce reçel pişiren bayanlara çok basit gelecektir. Pazardan veya manavdan almış olduğunuz taze pancarlar ile bu reçeli yapabilirsiniz. Maliyeti de oldukça düşük bir reçeldir. Değişik reçel tarifleri denemeyi seven bayanlar, yazımızın devamında pancar reçeli tarifini bulabilirler. Dilerseniz, bu reçele bir miktar da limon suyu ilave edebilirsiniz.

Pancar, ülkemizin iç bölgelerinde yetişmektedir. Kasım ayından Mart ayına kadar toplanır. Koyu kan kırmızısı bir renge sahiptir ve sağlığa çok faydalıdır. Güçlü bir antioksidan kaynağı olan pancar, besin değerleri yüksek bir yiyecektir. Yapılan çeşitli çalışmalarda pancarın dayanıklılığı arttırdığı ve kan basıncını düşürdüğü gözlenmiştir. 100 gram pancar 43 kaloriye eş değerdir.

Pancar Reçeli Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

3 adet orta büyüklükte pancar 2 su bardağı toz şeker Yarım fincan su 3-4 tane karanfil

Yapılışı:

3 adet pancarı bol suda yıkayın ve ardından kabuklarını dikkatle soyun. Soyulmuş olan pancarları tercihinize göre küp küp veya ince dilimler şeklinde doğrayabilirsiniz. Derin bir reçel tenceresinin içerisine doğranmış kırmızı pancarları koyun ve üzerini şeker ile kaplayın. Tencereyi mutfağınızda bir kenara alıp, 4 saat boyunca bekletin. Pancarlar suyunu salmış olacaktır. Üzerine yarım fincan oda sıcaklığındaki suyu dökün ve ateşe alın. Orta ateşte kaynayan pancar reçelinin üzerinde pembe köpükler oluşacaktır. Bu köpükler oluştukça tahta bir kaşık yardımı ile reçelin yüzeyinden sıyırın. Reçeliniz kaynarken içerisine karanfilleri de ilave edin. Kaynayan pancar reçeliniz iyice koyu bir kıvama geldikten sonra kontrol edin ve reçeliniz hazırsa ocaktan alın. 5 dakika kadar pancar reçelinizin soluklanmasını bekleyin ve ardından hazırlamış olduğunuz temiz kavanozun içerisine kepçe ile dikkatlice dökün. Kavanozun ağzını sıkıca kapatın ve ters çevirin. Kavanozları 12 saat boyunca bu şekilde bekletin.

Hazırlamış olduğunuz pancar reçelinizi serin, karanlık ve kuru bir ortamda muhafaza etmenizi öneriyoruz. Afiyet olsun.

Etiketler:pancar reçeli yapımı


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder